Bine ati venit!

"Dragostea este cea mai înaltă realizare la care poate aspira orice fiinţă umană. Este o emoţie care cuprinde toată profunzimea inimii, a minţii şi a sufletului."




duminică, 7 noiembrie 2010

Încă mai cred...

Atâta timp cât iubesc şi sunt iubită îmi permit luxul să cred într-o lume mai bună, lipsită de minciuni, de ipocrizie, de ură, de discriminări, de gelozii absurde, de invidie, de atâta răutate care pur şi simplu nu îşi are rostul. Atâta timp cât cred în iubire (şi prin iubire nu mă refer la dragoste care înseamnă pasiune) mai sunt posibile minuni, mai pot spera în schimbări pozitive, în adevăr, bine şi frumos. Am uitat să mai fim buni, să iertăm, să ne acceptăm, pur şi simplu să fim noi fără a ne fi teamă că vom fi judecaţi de restul lumii care de multe ori se consideră superioară şi îndrăzneşte să arunce prima piatra. Am uitat să fim oameni...Poate că avem impresia greşită că datorită faptului că suntem oameni avem dreptul la a 3-a, a 4-a, a 5-a, a n şansă, că viaţa e lungă şi că avem  tot timpul din lume să ne revizuim comportamentul deci ni se permite absolut orice. De aceea, cumva, valorile morale dispar încet-încet din viaţa noastră...Trist dar adevărat. Uităm să ne bucurăm de lucrurile mărunte din viaţa noastră, lucruri simple dar care ne aduc fericirea: razele blânde ale soarelui, florile mici şi parfumate pe care adesea nu le observăm pentru că suntem prea ocupaţi să suferim din cauza unor fapte mai mult sau mai puţin importante, zâmbetul dulce şi inocent al unui copil, cerul senin care simbolizează speranţa şi acel fascinant apus pe care doar un pictor extrem de talentat îl poate reda în toată splendoarea lui. Lumea e imperfectă, e rea, e absurdă, e inacceptabilă şi tocmai de aceea avem DATORIA de a o face mai bună, de a schimba ceva! Dacă lumea nu este aşa cum am vrea noi să fie trebuie să încercăm noi să o facem minunată, atât cât putem. Deci, încă mai cred în iubire, în minuni pentru că fără ele viaţa nu ar avea niciun sens...

Un comentariu:

verdedeparis spunea...

Si eu cred in iubire :) Si-n suflete pereche, si-n suflete gemene si-n minuni si-n tot ce e frumos si ne face viata suportabila :) Frumusetea e ca poti incepe sa schimbi lumea in orice moment doresti, nu e nevoie decat de hotararea in sine :)